Gevelreiniging

Gevelreiniging wat  is dat?

Onder gevelreiniging verstaan wij het verwijderen van vervuiling of aanslag zoals roet, mos, algen of graffiti. Vervuiling of aanslag kan worden verwijderd door middel van de volgende drie methodes die afhankelijk zijn van de schade aan uw gevel.

Gevelreiniging met warme hogedruk

Dit is de meest voorkomende methode en wordt vooral gebruikt bij lichte vervuiling. Bij deze manier van reinigen wordt er gebruik gemaakt van warme hogedruk met een temperatuur van boven de 100 graden. Waardoor atmosferische vervuiling wordt verwijderd.

Stoomreiniging

Stoomreiniging is zeer effectief met een temeratuur van 150 graden en een druk van 200 Bar. Deze manier van reinigen wordt meestal toegepast bij zwaardere vervuiling aan de gevel. Tevens is het geheel natuurvriendelijk en in onze ogen een betere oplossing dan het stralen van de gevel. Dit is een methode die veelal gebruikt wordt voor het verwijderen van verfresten, graffiti of roet en hardnekkige vervuiling.

Chemisch reinigen

Bij deze manier van reiniging wordt er vooraf een chemisch middel op de gevel aangebracht. En na een korte inwerk periode wordt deze afgespoten met warme hogedruk en/ of stoomreinigen. Dit is een methode die veelal gebruikt wordt voor het verwijderen van verfresten of roet en hardnekkige vervuiling. En wordt vaak toegepast op lichte bakstenen.

Zandstralen

Bij gevels met zeer zware vervuiling kiest men vaak voor softstralen (met water en zand) het straalmiddel wat HEZ Gevelrenovatie veelal gebruikt is Olivine zand en is niet schadelijk voor het milieu.

Waarom gevelreiniging

Door jarenlange blootstelling aan extreme weersinvloeden verliest uw woning of bedrijfspand zijn verzorgde uitstraling. Door de gevels te reinigen zal de uitstaling van uw woning of bedrijfspand aanzienlijk verbeteren en draagt tevens bij aan de levensduur van uw woning of bedrijfspand.

Schade aan uw gevel kan als er geen actie ondernomen wordt, resulteren in grote schade aan uw gevel en de muren binnen het gebouw. Het is van belang dat uw buitengevel vochtwerend is. Als er vocht wordt doorgelaten dan kan dat zorgen voor schade binnen uw gebouw. Gevelreiniging biedt de beste oplossing!

Om schade te aan uw gevel te voorkomen is het verstandig om na gevelreiniging de gevel te laten impregneren. Hierdoor zorgt u ervoor dat er geen water meer door de muur wordt opgenomen of wordt doorgelaten.

Kortom, gevelreiniging of gevelrenovatie kan de uitstraling, levensduur en waarde van uw woning of bedrijfspand verhogen.

Gevelreiniging is vakwerk

Door de gevelreiniging aan HEZ Renovatie over te laten krijgt uw woning of bedrijfspand weer de frisse uitstraling die het verdient.


Vraag een offerte aan

Contact

HEZ Gevelrenovatie

Monnickendam


06-20571530